вівторок, 21 вересня 2021 р.

Електронні бібліотеки

Електронна бібліотека "УКРАЇНІКА" - національний довідково-інформаційний та документальний ресурс архівних, рукописних і друкованих джерел, створених в Україні або інших державах – про Україну, її історію, економіку, культуру, що ґрунтується на засадах обліку та акумуляції документальної спадщини українського народу.

Бібліотека української літератури - розділи охоплюють нескінчений обсяг художньої, пізнавальної та навчальної інформації з української літератури та літератури народів світу

ПОЕТИКА - бібліотека української поезії. Має завдання: надавати всім зацікавленим доступ до скарбів української поезії у простій та зручній формі, підтримати українських поетів, пропагуючи їхні твори і українську поетичну традицію, служити посередником для спілкування читачів і поетів. 

Електронна бібліотека України для дітей - у фонді Національної бібліотеки України для дітей є багато книжок, які збереглися в країні у одиночних примірниках і зберігаються у зібранні рідкісних і цінних видань. Деякі з них являють собою справжні шедеври книжкової культури періоду другої половини XIX – першої половини XX століття, є й малотиражні цікаві наукові дослідження, які можуть стати у нагоді сучасним вченим.

Бібліотека світової літератури. Бібліотека  створюється у відповідності з курсами "Історії зарубіжної літератури" в університетах та шкільними програмами. Проте, тут будуть представлені досить повно дитяча література, і, можливо, кращі зразки белетристики.


Законодавство України - інформаційно-пошукова система, дає змогу знайти документи як за реквізитами так і за контекстом.

Електронна бібліотека ЧТИВО . Метою діяльності даної е-бібліотеки є поширення і популяризація україномовних творів серед читачів.

Інститут історії України. В електронній бібліотеці систематизоване повнотекстове зібрання досліджень і джерел з історії України. В доступі повні тексти періодичних та серійних видань Інституту історії України НАН України

Немає коментарів:

Дописати коментар