четвер, 25 листопада 2021 р.

Нові книги про Голодомор, до Дня пам'яті жертв голодомору

Напередодні Дня пам'яті жертв голодомору від Національного музею Голодомору-геноциду, в рамках проекту "Боротьба за свідомість", бібліотека  отримала тематичні подарункові видання.

Навчальний посібник для вчителів "Голодомор 1932-1933 років - геноцид української нації" висвітлює передумови, обставини та наслідки Голодомору 1932— 1933 pp. – геноциду української нації – та масових штучних голодів 1921-1923 pp. і 1946-1947 pp. в широкому історичному контексті української й всесвітньої історії. Автори подають ґрунтовний фактологічний матеріал, поєднаний з аналітичним осмисленням різних аспектів злочинів комуністичного тоталітарного режиму. Посібник може бути використаний у підготовці до уроків з історії України, громадянської освіти, написанні узагальнювальних наукових праць.

Брошура "Нас вбивали, бо ми - українці" дає загальну і найнеобхіднішу інформацію про історію геноциду, вчиненого більшовицьким окупаційним режимом проти української нації в 1932-1933 роках.
Брошура вміщує матеріали з виставки "Нас вбивали, бо ми - українці", підготовлена командою Національного музею Голодомору-геноциду, на основі архівних документів, свідчень очевидців Голодомору, досліджень науковців, що доводять факт злочину геноциду проти українців та відповідальність керівництва Радянського Союзу за вбивство мільйонів дітей, жінок, чоловіків.

Літературно-художнє видання "Скриня" для дошкільного та молодшого шкільного віку. Скриня - річ корисна, однак і символічна. Ключ від неї носять на шиї поруч із хрестиком. Тут зберігають найцініші речі, складають цілюще зілля. А ще - насіння, що допоможе пережити голод і засіяти нове життя.


Кожної четвертої суботи листопада українці проводять скорботні заходи, запалюють свічки в пам'ять про жертв Голодомору-геноциду. Цей день - є днем єднання навколо національної пам'яті, людського співчуття та спільної потреби жити в демократичному світі, де такі злочини як Голодомор ніде і ні з ким більше не повторяться.

Немає коментарів:

Дописати коментар