середа, 15 грудня 2021 р.

Віртуальна виставка нових надходжень


Найкращі казки: зб. казок. - Х. Пегас, 2015. - 224 с. іл.

У цій книзі ви познайомитесь із творчістю шести чудових казкарів: Ганса Крістіана Андерсона, Шарля Перро, Якоба та Вільгельма Гріммів, Вільгельма Гауфа й Ернста Теодора Амадея Гофмана.

Маленьких читачів очікує дивовижний світ казок найзнаменитіших європейських письменників: тут і захоплюючі пригоди, і мудрі поради, і дивовижні перетворення, і битви за справедливість, і, звичайно, у кожній казці добро перемагає зло.


Синичкін А. Пригоди кергурятка та його друзів / А. Синичкін, К. Конфеткіна. - Донецьк: Універсальний бізнес, 2013. - 64 с.

Далеко-далеко на півдні, у сонячній Австралії, народилося Кенгурятко. Спочатку воно було зовсім маленьким і безпорадним, тому мама довго носила його в сумці на животі. Та нарешті Кенгурятко виросло й саме, без мами, вирушило на прогулянку...

Мудрі казки. - Харків: Юнісофт, 2016. - 96 с.:іл. - (Серія "Вечір з казкою")

Казки - це диво і пригоди, завдяки яким дитинство запам'ятовується як яскраве, чудове свято. Однак це ще й уроки доброти, милосердя, справедливості. Ці дивовижні історії навчать малюка життєвої мудрості, навчать відрізняти добро від зла і допоможуть формувати інші позитивні якості.


Казки доброї феї: зб. казок. - Х. Пегас, 2016. - 64 с.: іл.

До цієї книги увійшли казки народів Європи, які рідко зустрічаються у традиційних збірках. Читача чекає зустріч з дивними казковими істотами: ельфами, гномами, відьмами та феями. Як вони виглядають, маленькі вони чи великі? Добрі чи злі? Допомагають вони людям або, навпаки, уникають зустрічі й не хочуть мати з ними нічого спільного? Чарівні казки доброї феї розкажуть про це.



Казки народів світу. - Харків: Клуб Сімейного Дозвілля, 2010. - 350 с.

За словами літературознавця С. Бєлзи, казки - це поетичний "буквар" життя, який готує людину до читання великої і складної книги буття. "Якщо ми хочемо здобути дорогоцінні зерна знань про духовний світ народу, то найкращим "джерелом" для цього можуть стати казки".





Брати Грімм Казки: зб. казок / Брати Грімм. - Х: Пегас, 2019. - 64 с.: іл.

До збірки увійшли кращі казки відомих німецьких письменників - братів Якоба та Вільгельма Грімм. На сторінках цієї книги діти зустрінуться із красунями Рапунцель і Білосніжкою, бременськими музикантами та іншими казковими персонажами, яких у всьому світі читачі знають і люблять уже протягом двох століть.


Казки про тварин / ред. К. Трофимова. - Х. Ранок, 2019. - 64 с.

У виданні зібрано казки: "Мороз і заєць", "Дві жабки", "Містер Крококіт", "Горобчик", "Слон і горобець", "Хворий лев", "Малюк леопард і малюк антилопа", "Як койот упіймав вітер", "Чому в мурашок тонке черевце", "Безхвостий лев" та ін. 





Мілн А. А. Вінні-Пух / Алан А. Мілн, пер. з анг. Леонід Солонько; за ред. І. Малковича. - К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2002. - 280 с.

Англійський письменник Алан Александр Мілн (1882-1956) належить до письменників так званого втраченого покоління, тобто покоління, молодість якого припала на роки першої світової війни. Проте, на відміну від фронтових побратимів, йому суджено було прославитися не книгами про жахіття війни, а наївним і довірливим ведмедиком на ім'я ВІННІ-ПУХ.



Носов М. М. Пригоди Незнайка та його друзів / М. М. Носов. - Х.: Ранок, 2016. - 240 с. іл. - (Серія "Улюблена книга дитинства").

Історія про маленьких істот з кумедними іменами, які жили у Квітковому місті. На тебе чекає захоплива і неймовірно цікава подорож.



Цеханська О. Ф. Мами та малюки / Цеханська О. Ф., Стрєлков Д. Г. - Х. Чайка, 2013. - 96 с.: іл. - (Енциклопедія для допитливих).

Дитячі запитання часто тішать дорослих, іноді приголомшують і спантеличують. Кому з дорослих спаде на думку замислитись, чому слони великі, а миші маленькі? Чи чують мурахи? Чи може птах кумкати? У виданні ви знайдете відповіді на ці та інші питання.




Волков О. Чарівник Смарагдового міста / Олександр Волков; пер. Н. Косенко; мал. А. Канкави. - Х.: Школа, 2017. - 224 с. - (Серія "Дитячий бестселер").

Улюблена книга багатьох поколінь юних читачів розповідає про захопливу подорож дівчинки Еллі та її песика Тотошки до Чарівної Країни, де їм випадає пройти крізь неймовірні труднощі та дивовижні пригоди, а також зустріти Справжніх Друзів.



Ярош В. Королівство в небезпеці: казки / Вікторія Ярош. - К. : Зелений пес, 2008. - 112 с.

У багатьох казках звичайні дівчатка і хлопчики потрапляють у чарівні країни, зустрічаються з помічниками, визволяють принцес і отримують законні півцарства...
Проте Іванці, героїні казки, півцарства зовсім не потрібні. Навпаки, дівчинка хотіла б якнайшвидше повернутися додому. І це можна зробити, але передусім подолати страшну пустелю й підступного ворога.


Баум Ліман Френк Чари країни Оз: повість-казка / Баум Ліман Френк; пер. з анг. Ю. Я. Лісняка; іл. В. А. Дунаєвої. - К.: Школа, 2006. - 144 с.: іл.

Повість-казка популярного американського письменника Л. Ф. Баума розповідає про дівчинку Дороті та її друзів: Капітана Біла, Тротту, Скляного Кота, які вирішили зробити незвичайний подарунок до дня народження Озмі з Озу.
Лінгрен А. Пеппі Довгапанчоха / Астрід Лінгрен. Х.:Septima; 2006. - 384 с.

"Пеппі Довгапанчоха" - це повість славетної шведської письменниці Астрід Ліндгрен, авторки всесвітньовідомих творів про Карлсона, Блюмквіста та ін. Герої цієї веселої повісті - Пеппі Довгапанчоха та її друзі - жваві, веселі, дотепні діти, що постійно у мріях і пошуках нових пригод.



Гофман Е. Т. А. Лускунчик і Мигачий король: казкова повість з доповненою реальністю / Е. Т. А. Гофман; пер. з нім. Т. Гончарук; під ред. Т. Стус; худож. Є. Гапчинська. - К.: Меджик букс, 2018. - 136 с.: іл.

Новорічна казка німецького письменника Ернеста Теодора Амадея Гофмана, яку можна прочитати будь-якої пори року. У цікавій вигаданій історії добро перемагає зло, а вірність і любов творять дива.




Ліндгрен А. Міо, мій Міо: повість / Астрід Ліндгрен; зі швед. пер. О. Д. Сенюк; іл. С. М. Железняк. - К.:  Школа, 2007. - 128 с. - (Казк. планета).

Одна з найвідоміших повістей славетної шведської письменниці Астрід Ліндгрен про одвічну боротьбу добра і зла, про чарівну силу дружби і любові. Її герої - зворушливі й водночас мужні діти, поборюючи жорстокого лицаря в чарівній країні, вчаться жертвувати собою заради інших, радіти звичайним речам і цінувати свободу.

Уайльд О. Портрет Доріана Грея / Оскар Уайльд; пер. з англ. М. Дмитренка; іл. Н. Клочкової. - К.: КМ-БУКС, 2017. - 288 с.: іл.

Доріан Грей, чарівної краси юнак, бажаючи лишатися вічно молодим і не загубити своєї вроди, платить дуже високу ціну. Він продає свою душу. Портрет, написаний талановитим художником, бере на себе всі вади і гріхи свого власника. Твір примушує замислитися як над життям взагалі, так і життям окремої людини, у романі багато філософських висновків та афоризмів.


Конан Дойл Артур Знак чотирьох / Артур Конан Дойл; пер. з англ. М. Дмитренка; іл. Н. Клочкової. - К.: ОСМА, 2015. - 144 с.

Цього разу Холмсу трапилось завдання набагато складніше - так принаймі вважав доктор Ватсон. Але для Холмса це чергова найпростіша справа без кількох ланок. Молода дама міс. Морстен звертається по допомогу: її батько зник десять років тому, щороку поштою вона отримує перлину протягом шести років поспіль, а сьогодні - лист із пропозицією зустрітися й розповісти про несправедливість, яка триває десять років...


Велика книжка. Динозаври: для допитливих хлопчиків і дівчаток. - К.:КРИСТАЛ БУК, 2018. - 17 с.









Немає коментарів:

Дописати коментар