пʼятниця, 21 січня 2022 р.

У єдності наша сила

Від Заходу вкраїнського й до Сходу

Ми єдності ланцюг протягнем знов,

Посієм між людьми священну згоду.

Ми разом! Це основа всіх основ.

   День Соборності - свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Свято встановлено "враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної української держави..." 

   Це був один із найпрекрасніших моментів нашої історії. Високий принцип соборності своїх земель - найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація і віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти великої мети - побудови економічно і духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаємо все, що працює на ідею загально-національної єдності, повсякчас пам'ятаючи про нескінченні жертви на вівтар незалежності, соборності, державності. 

   У бібліотеці розгорнуто тематичну книжково-ілюстративну виставку "У єдності наша сила", де представлені книги з історії України, сценарії з періодичних видань проведення заходу. Мета книжкової виставки - поглибити знання учнів про історію виникнення свята соборності України.

Немає коментарів:

Дописати коментар