пʼятниця, 15 квітня 2022 р.

Володимир Рутківський та його твори

   18 квітня народився український дитячий письменник Володимир Григорович Рутківський (1937, с. Хрестителеве, Черкаська область — 2021, м. Одеса).
      Цілі покоління українських дітлахів виростали на його пригодницьких творах. Серед останніх його нагород - премія Книга року ВВС за двотомний роман "Сині води" та премія Тараса Шевченка за тетралогію про джур: "Джури козака Швайки", "Джури-характерники", "Джури і підводний човен", "Джури і Кудлатик". У 2017 році у прокат вийшла яскрава українська пригодницька стрічка "Сторожова застава".
   Автор, зокрема, таких творів: «Ганнуся», «Бухтик з тихого затону», «Гості на мітлі», «Потерчата», «Двобій з тінню».
   У бібліотеці ліцею № 16 є книги письменника, тож запрошуємо до читання.

Рутківський В. Сторожова застава: повість із життя Київської Русі / Володимир Рутківський. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2012. - 304 с.

Повість неперевершеного майстра українського дитячого історичного роману В. Рутківського присвячена героїчним і маловідомим сторінкам нашого минулого. П'ятикласник Вітько Бубненко якимось дивом потрапляє у 1097-й рік, де разом із славетними праукраїнськими богатирями Іллею Муровцем, Олешком Поповичем та Добринею захищає рубежі нашої землі.


Рутківський В. Двобій з тінню: роман / Володимир Рутківський. - Київ: Джерела М, 2004. - 192 с.

Мабуть, в душі кожен з нас залишається шляхетним воїном, і очі самі по собі шукають продовження казки, де добро сильніше за гроші, а слово міцніше за крицю. Отож, готуйся стати в лави справжніх лицарів. 



Рутківський В. Гості на мітлі: казкова повість / Володимир Рутківський. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. - 240 с.

Стара відьма разом зі своїм слугою, чаклунським котом Аристархом, отримала відрядження з Лисої гори. Вона має прилетіти до рідного села, де ще малою зазнала безліч принижень та образ, і викрасти якусь дівчинку для того, щоб зробити її своєю ученицею.


Рутківський В. Ганнуся: весела пригодницька повість / Володимир Рутківський. - Львів: Видавництво Старого Лева, 2014. - 253 с.

Ця повість для тих, хто не вміє відрізнити курку від квочки чи здає до металобрухту цілий бульдозер - але хто хоче відкривати нові світи, знаходити нових друзів і переконуватися в тому, що дорослих теж можна ставити в куток.


Також пропонуємо завантажити електронні видання В. Рутківського:

Немає коментарів:

Дописати коментар