четвер, 10 листопада 2022 р.

Поет великої душі


10 листопада в бібліотеці ліцею, для учнів 7-Е класу, відбувся захід "Андрій Малишко - поет великої душі", присвячений 110-й річниці від дня народження відомого українського поета-пісняра. Природа обдарувала Малишка щедро: крім поетичного хисту, він мав талант до гармошки, до бубна, бандури, чудово танцював, мав прекрасний голос.

Його творчий спадок - це велий і щедрий дар рідній Україні, своєму народові. Саме у творчості Андрія Малишка спостерігаємо досконале відчуття української мови та її музикальності.
Захід складався з чоритьох циклів: дитинство, спогад про матір, пісенна творчість, слово про Україну та рідну мову. 
Учні 7-Е класу читали вірші Малишка "Буду я навчатись мови золотої", "Стежина", "Вчителька", "Мені не треба в житті багато...", "Рушник мені подарувала мати". Учениці з 7-В класу Осадчук Анна і Осадчук Ольга разом з присутніми співали пісню про рушник. Переглядали відеоматеріали та слухали записи читання віршів самого Малишка.
Під час заходу розгорнулось активне обговорення ряду питань - "Чому вишитий рушник є оберегом для українців?", "Які події у житті людей супроводжуються вишитими рушниками?" та ін.
По завершенні заходу учні зрозуміли важливість спадку Малишка в даний період, так як його творчість присвячена родині, батьківщині та рідній мові.










Немає коментарів:

Дописати коментар