понеділок, 7 листопада 2022 р.

Повість, якій не рахують літа


   "Повість, якій не рахують літа" -  бібліотечний урок до Дня української мови і писемності для учнів 10-А класу провели класний керівник Книжник О. В та зав. бібліотекою Байделюк А. О. 

   9 листопада в Україні відзначають День української мови і писемності, а за православним календарем це День вшанування пам'яті преподобного Нестора Літописця. Нестор Літописець - автор найдавнішого літопису України, укладеного на початку ХІІ ст. "Повість минулих літ". 

   Школярі подумки перенеслися в історичне минуле зародження української державності. Слухали про князів Київської Русі, бібліотеку Ярослава Мудрого, про постать Нестора Літописця. 

   Учні 10-А класу: Дроботун Олександра, Федорчук Вадим, Глущенко Артем, Черкашина Ульяна, Дажук Денис, Гаврищук Ульяна, Пономаренко Дмитро, Мазур Олександра читали уривки з літопису, підготували повідомлення,  висловлювали свої думки. Враження вони записали на "Паркан думок" у розділах: "Мені сподобалось...", "Я дізнався про...", "Я пригадав..." "Я думаю...". Захід супровупроджувався презентацією. 

 Старшокласники переконалися що "Вся повага і любов" до Нестора Літописця повністю виправдана. Він зіграв важливу роль в українській історії, мові та літературі.
















Немає коментарів:

Дописати коментар